• IMPREGNEREN
    BETON & STENEN GEVELS
    NA EEN INTENSIEVE REINIGINGSBEURT OF NA HET STRALEN

NA REINIGING "ALTIJD" DUURZAAM IMPREGNEREN!

IMPREGNEREN VAN BETON & METSELWERK GEVELS:

Beton gevels zijn onder te verdelen in diversen "soorten & uitvoeringen", de meest voorkomende beton gevels worden toegepast op kantoren en bedrijfshallen. De betonnen gevels worden vaak omschreven als "uitgewassen grindbeton" & "glad beton". Het gladde beton is weer onderverdeeld in "gepolijst beton" en "geëtst beton" die beiden een strakke uitstraling geven.

Stenen gevels zijn onder te verdelen in diversen "soorten & uitvoeringen", de meest voorkomende stenen gevels worden toegepast op kantoren en als borstwering van bedrijfshallen. De stenen gevels worden vaak omschreven als "metselwerk" & "borstwering". Stenen gevels van bedrijfsvastgoed bestaan veelal uit de volgende soorten: Handvorm of MBI

Waarom impregneren van beton en stenen gevels: Beton en metselwerk impregneren wordt veelvuldig toegepast in combinatie met gevelreiniging of gevelherstel & renovatie om de gevel weer voor jaren onderhoudsvrij te maken. Veelal zijn gevels van beton en metselwerk onderhevig aan invloeden van vochtigheid door regen, voor deze type gevels spreken we over een open structuur "zuigende ondergrond" waardoor dit type gevels zich ideaal verleend voor mos en algengroei. Door de gevel eerst te reinigen en vervolgens te impregneren wordt een regenbui de transporteur voor het afvoeren van deze mos en alg omdat deze geen hechting meer krijgt op de gevel.


STAPPEN IMPREGNEREN BETON & METSELWERK GEVELS:

Stap 1 - BDG bekijkt eerst de noodzaak van het impregneren en of de gevel al ooit eerder is geïmpregneerd, dit is belangrijk om de juiste impregneer applicatie te kiezen.
Tevens moet er gekeken worden of de beton of stenen gevel witte uitbloei heeft of in het ergste geval schimmel aan het oppervlak, aller eerst dient de gevel dan met een speciale techniek gereinigd te worden om de uitbloei te verwijderen en de schimmel te doden. De gevel dient dan nog een tijdje niet geïmpregneerd te worden zodat het nog aanwezige vocht uit de spouw zijn weg naar buiten kan vinden waardoor herhaling van witte uitbloei en schimmelvorming uit blijft.

Stap 2 - BDG gaat een dilatatie en voeg inspectie uitvoeren om de staat van het kitwerk in de beton dilataties en de voegen in het metselwerk vast te stellen.
* Indien het kitwerk in de dilataties van de beton gevel niet meer aan sluit of poreus is dient het kitwerk vervangen te worden, BDG kan het dilatatie kitwerk verzorgen.
* Indien het voegwerk van de stenen gevel slecht is waardoor deze deels of geheel hersteld dient te worden kan BDG dit voegwerk herstel verzorgen.


LET OP: 
Indien het voegwerk dermate slecht is maar nog niet zo slecht dat alles eruit moet is het belangrijk voor u als opdrachtgever om te bepalen wat de vervolgstap dient te zijn, mogelijk is het plaatselijk bijwerken van het voegwerk in combinatie met een Metselwerk kleur coating voordeliger als alle voegen eruit hakken, opnieuw opvoegen en vervolgens impregneren. U dient zich ervan bewust te zijn dat plaatselijk "spot-repair" van het voegwerk altijd zichtbaar blijft.

Impregneren vindt plaats middels 3 verschillende technieken:
1) Impregneren op waterbasis: Enkel mogelijk als de gevel "niet" eerder is voorzien van een impregneer laag.
2) Impregneren op siloxaan basis: Dit wordt toegepast als de gevel "wel" eerder is voorzien van een impregneer laag.
3) Impregneren op pasta basis: Dit wordt veelal toegepast op liggende delen of als enkel deels de gevel geïmpregneerd dient te worden of er "te" veel ramen in de gevel zitten.

Wij impregneren gevels van:  Logistiek & Industrieel vastgoed - Overslagbedrijven, Opslagbedrijven, Logistieke bedrijven, Distributiecentra, DC's, Terminals, kantoren, appartementen complexen en overige Magazijnen en bedrijfsverzamelgebouwen.
Staat uw soort bedrijfsvastgoed er niet bij, geen enkel probleem! Voor ieder project een oplossing.


UW VOORDEEL ALS WIJ DE BETON & METSELWERK GEVELS IMPREGNEREN:
BDG zet impregneren van beton en stenen gevels in een breder perspectief, door onze algehele kennis in uiteenlopende gevel technieken.
Zo voorzien wij onze klanten uitgebreid van advies. De ervaring leert dat dit leid tot een een efficiëntere aanpak en tevreden klanten.
Impregneren blijft maatwerk! Neem daarom contact met ons op voor een vrijblijvend advies of een op maat gemaakte offerte.